Jeg synes denne her kage, eller “brød” minder meget om krydderkage, med sin kanal søde smag, og konsistens.
Den smager ikke meget af æble, mere af kanel
Tørre ingredienser, disse blandes for sig selv først.
- 120g blendet havregryn (havremel)
- 30 gram casein vanilie protein pulver
- 30 gram whey vanilie protein pulver
- 30 gram sukrin
- 1 tsk kanal
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- knivspids salt
De få våde ingredienser behøver ikke at blandes for sig selv først.
Skrald æblet og fjern stammen. Skær det ud i mindre stykker så det kan blendes nemmere.
Blend hytteost og æble sammen til det er helt cremet.
- 1 æg
- 100 gram æggehvider (kan erstattes af 2 hele æg)
- 200 gram skrællet og skåret æble.
- 160 gram hytteost
Til sidst blandes det våde med det tørre, og sættes hældes i en bageform.
I sin bageform, kan man krølle sit bagepapir sammen til en bold først, også folde det ud bagefter, og meget nemmere få det til at passe i sin bageform!
Bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
(Det afhænger nok meget af bageform, jeg brugte en rund form, som gav længere bagetid end forventet.
I alt (650g) | Pr. 100 gram | |
Kcal | 933 | 144 |
Protein | 96 | 15 |
Kulhydrater | 90,9 | 14 |
Fedt | 20,2 | 3 |