Dette er det samme som mit æblebrød, men med citronsmag i stedet for kanel.
Tørre ingredienser, disse blandes for sig selv først.
- 120g blendet havregryn (havremel)
- 30 gram casein vanilie protein pulver
- 30 gram whey vanilie protein pulver
- 30 gram sukrin
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- knivspids salt
De få våde ingredienser behøver ikke at blandes for sig selv først.
Skrald æblet og fjern stammen. Skær det ud i mindre stykker så det kan blendes nemmere.
Blend hytteost og æble sammen til det er helt cremet.
- 1 æg
- 100 gram æggehvider (kan erstattes af 2 hele æg)
- 100 gram skrællet og skåret æble
- 160 gram hytteost (1,5% eller 4% fedt, ændrer ikke meget smag)
- 2 citroner, skrællen herfra rives, og saftes presses ud (omkring 5g skræl og 30g saft)
- 1 banan (90g)
Til sidst blandes det våde med det tørre, og sættes hældes i en bageform.
I sin bageform, kan man krølle sit bagepapir sammen til en bold først, også folde det ud bagefter, og meget nemmere få det til at passe i sin bageform!
Bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
(Det afhænger nok meget af bageform, jeg brugte en rund form, som gav længere bagetid end forventet.
I alt (700g) | Pr. 100 gram | |
Kcal | 1010 | 144 |
Protein | 98,1 | 14 |
Kulhydrater | 107,5 | 15 |
Fedt | 18,7 | 3 |