Citronbrød

Dette er det samme som mit æblebrød, men med citronsmag i stedet for kanel.

Tørre ingredienser, disse blandes for sig selv først.

  • 120g blendet havregryn (havremel)
  • 30 gram casein vanilie protein pulver
  • 30 gram whey vanilie protein pulver
  • 30 gram sukrin
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • knivspids salt

De få våde ingredienser behøver ikke at blandes for sig selv først.

Skrald æblet og fjern stammen. Skær det ud i mindre stykker så det kan blendes nemmere.
Blend hytteost og æble sammen til det er helt cremet.

  • 1 æg
  • 100 gram æggehvider (kan erstattes af 2 hele æg)
  • 100 gram skrællet og skåret æble
  • 160 gram hytteost (1,5% eller 4% fedt, ændrer ikke meget smag)
  • 2 citroner, skrællen herfra rives, og saftes presses ud (omkring 5g skræl og 30g saft)
  • 1 banan (90g)

Til sidst blandes det våde med det tørre, og sættes hældes i en bageform.
I sin bageform, kan man krølle sit bagepapir sammen til en bold først, også folde det ud bagefter, og meget nemmere få det til at passe i sin bageform!

Bages ved 180 grader i 25-30 minutter.
(Det afhænger nok meget af bageform, jeg brugte en rund form, som gav længere bagetid end forventet.

 

I alt (700g) Pr. 100 gram
Kcal 1010 144
Protein 98,1 14
Kulhydrater 107,5 15
Fedt 18,7 3